Du er her: Forside

Nyheter fra Norsk Filminstitutt

Lansering av TV-drama i utlandet - satser for tilskudd!
Norsk filminstitutt har utarbeidet retningslinjer for lanseringstilskudd til TV-drama som har ambisjoner om og planer for å nå ut i det internasjonale markedet.

Tilskudd til fire samproduksjoner og én kortfilm
Blant samproduksjonene finner vi Roy Anderssons neste film, og Cinenord Kidstory AS er tildelt rekordsummen 3 000 000 kr til samproduksjonen LasseMajas Detektivbyrå - Von Broms Hemmelighet.
Flere nyheter fra filminstituttet finner du her:
Tilskudd til fire samproduksjoner og én kortfilm
Blant samproduksjonene finner vi Roy Anderssons neste film, og Cinenord Kidstory AS er tildelt rekordsummen 3 000 000 kr til samproduksjonen LasseMajas Detektivbyrå - Von Broms Hemmelighet.
Se opptak fra Filmsamtalen om skuespillerne som filmskaper
Filmsamtalen tirsdag 27. september i Filmens hus fokuserte på skuespillernes bidrag inn i den skapende prosessen. Se opptak Kjetil Lismoens samtaler med skuespillerne Sven Nordin, Henriette Steenstrup og Anders Danielsen Lie.
Digital Production Challenge
Se intervjuer med foredragsholderne fra Treff ditt publikum!
21.-23- september ble lanseringsseminaret Treff ditt publikum! avholdt i Filmens hus med foredragsholdere fra inn- og utland. For dere som ikke hadde anledning til å delta på seminaret har NFI gjort intervjuer med en oppsummering av hovedpunktene til de ulike foredragsholderne.
Utvidet saksbehandlingstid for dokumentarfilm
På grunn av svært mange søknader til årets siste tilskuddsrunde for dokumentarfilm vil saksbehandlingen ta noe lenger tid.
Statsbudsjettet: Mer til film og spill
Regjeringen øker satsingen på norsk film og dataspill med i alt 47 millioner i 2012
Ti norske filmer til verdens største barnefilmfestival
Hele sju norske kortfilmer og tre norske spillefilmer for barn er tatt ut til Chicago International Children’s Film Festival (CICFF), som arrangeres 21.-30. oktober. Flere av filmene får internasjonal premiere på festivalen.
Norsk filmprogram i København
I november viser cinemateket ved Dansk Filminstitut nyere norske filmer. Serien er en del av Nordisk ministerråds og Nordisk Kulturfonds festival TING med satsing på ny nordisk kultur.
Tatsumi - utstilling av mangakunst
Filmen Tatsumi er en hyllest til den japanske mangakunstneren Yoshihiro Tatsumis liv og verk. Norsk filminstitutt arrangerer i samarbeid med Film fra sør en utstilling av noen av hans verker fra 7. oktober til og med 16. oktober. Utstillingen kan oppleves i foajéen i andre etasje i Filmens Hus.


Ytterligere informasjon finner du på www.nfi.no
Powered by CustomPublish AS