Du er her: Forside

Nyheter fra filminstituttet!

Sørfondet er et norsk filmfond for produksjon av film i land i Sør. Filmskapere fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og Midt-Østen kan søke toppfinansiering til filmproduksjon. Det er påkrevd å ha norsk samprodusent i prosjektet, og søknaden skal sendes av den norske samprodusenten. Første søknadsfrist er 15. februar. Retningslinjer og søknadsskjema er nå lagt ut på NFIs nettsider på norsk, engelsk og fransk, og på www.sorfond.com.
Fredag 27. januar åpner verdens største kortfilmfestival i Clermont-Ferrand i Frankrike. Oscarnominerte Tuba Atlantic konkurrerer om flere priser, mens fem norske filmer vises på marked. Kortfilmen Levis hest vises som skolevisning.
Investeringer innen film kan ha gunstige effekter både for turistindustrien, filmindustrien og for investorene. Film Commission Norway og Norsk filminstitutt inviterer 7. og 8. februar til konferanse på Lillehammer om temaet. Keynote speaker er forfatteren Ian Brodie fra New Zealand, som gjennom flere år har arbeidet tett på Sir Peter Jackson og Lord of The Rings-trilogien.
Powered by CustomPublish AS