Du er her: Forside

Nyheter fra Filminstituttet

Les mer om VIP-stipend til tre regissører, viktig melding til søkere, hovedpris til norsk kortfilm ved verdens største barnefilmfestival, vinneren av Kulturdepartementets Menneskerettspris for kortfilm 2011, nye krav ved søknad om midler fra Eurimages, ny bokutgivelse med oversikt over tilskuddsorganer i hele Europa, dokumentarundersøkelse, og norsk dominans i Tyskland.
VIP-stipend til Systad Jacobsen, Lien og Vikene
Regissørene Jannicke Systad Jacobsen, Jens Lien og Gunnar Vikene er tildelt hvert sitt VIP registipend på 200.000 kr fra Norsk filminstitutt. VIP (Vekst I Prosjekt)-stipendet er en del av NFIs satsning på sterke regi-talenter.

VIKTIG MELDING: Manglende kvittering på levert søknad
Vi har dessverre oppdaget en systemfeil som fører til at kvittering på levert søknad ikke når frem til mottakers e-postadresse. Alle søkere må derfor sjekke Min side for å få bekreftelse på mottatt søknad. Bekreftelsen kommer frem dersom Min side lastes på nytt etter at søknad er sendt.
Hovedpris og Oscar-race for norsk kortfilm

Steffan Strandbergs kortfilm Himmelen bak huset vant søndag 30. oktober voksenjuryens hovedpris ved verdens største barnefilmfestival, Chicago International Childrens’ Film Festival. Filmen er dermed også sikret plass i den videre kampen om Oscar-nominasjon for beste kortfilm.
Vinner av Kulturdepartementets menneskerettspris 2011

Thomas Østbyes dokumentarfilm Imagining Emanuel er vinneren av Kulturdepartementets menneskerettspris 2011. Prisen består av 50 000 kroner. Filmen handler om den papirløse innvandreren Emanuel.

Presisering av krav ved søknad til Eurimages
Som følge av en oppmyking i reglene for opptaksstart og som en konsekvens av en økning i antallet underfinansierte prosjekter, har Eurimages strammet inn på håndhevelsen av kravene til bekreftelse av tilskudd.

Nyttig ressurs - filmfinansiering
Det europeiske audiovisuelle observatoriet har nylig gitt ut publiksjonen ”Public Funding for Film and Audiovisual Works in Europe”. Boken inneholder en oversikt over alle registrerte offentlige (og halv-offentlige) filmfond/tilskuddsgivere i Europa.

Norsk film dominerer - 31 filmer til Lübeck
Sykt lykkelig åpnet 2. november den 53. nordiske filmfestivalen i Lübeck. Totalt 31 norske filmer skal vises på festivalen som finner sted fra den 2. - 6. november. Både Sykt lykkelig, Kongen av Bastøy, Jeg reiser alene og Oslo 31. august vises i hovedkonkurransen.

For ytterligere informasjon, sjekk nfi.no

Powered by CustomPublish AS