www.filmifinnmark.no

Torill og Harry

Film fra Finnmark - premiere på Tromsø internasjonale filmfestival i januar

En mystisk og spennende dokumentarfilm fra Finnmark vises på Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) i januar. Filmskaperne fra Finnmark har laget film om vår kulturelle hemmelighet: De gode Hjelperan.
Filmen handler om den gamle tradisjonen med hjelpere som kunne helbrede, ta bort smerte og stoppe blod, - en tradisjon som lever i beste velgående i dag. Dette er kunnskaper som folk ikke ville snakke om og slett ikke står frem og viser. Men det har filmskaperne Harry Johansen og Torill Olsen klart å få til i en timesdokumentar som har premiere på TIFF.

Spennende historie
- Filmen er ikke bare mystisk, men også spennende, sier Torill Olsen. - Vi har laget den slik at du ikke får vite svaret før helt på slutten. Hun har flere roller i filmen, blant annet som regissør og researcher. - Ved å ha en så aktiv rolle både foran og bak filmproduksjonen er jeg ekstra spent på publikums dom, sier Olsen.

En visuell reise
For Harry Johansen har arbeidet med De gode hjelperan vært en kunstnerisk utfordring som fotograf. – Det å visualisere helbredelse som utføres med kjærlighetskraften er ikke spesielt enkelt å få på tape, sier Johansen som også innehar rollen som produsent, klipper og regissør i filmen. – Det som er viktig for meg er at filmen formidler den stoltheten og æren som De gode Hjelperan fortjener.

Et sjeldent samarbeid
De gode hjelperan er den andre filmen fra filmskaperne Harry Johansen og Torill Olsen. Den første filmen var ”Kasta på land”, en politisk dokumentar om fiskerirettigheter som ble sendt på NRK Brennpunkt. Vi jobber godt i lag, og kommer til å lage flere filmer. - Det som er viktig for oss er å fortelle historier fra
Finnmark om Finnmark av oss Finnmarkinger, sier Johansen.
2012-12-09 Stig Arne Hansen