www.filmifinnmark.no

IMG_3828

Kautokeino Film jobber med Zahid Ali og benyttet Nordkapp Filmfestival som møtearena!

For Kautokeino Film har Nordkapp Filmfestival 2012 vært travlere enn vanlig. De står nemlig på nippet til å skulle produsere sin første spillefilm.
Arbeidstittelen på prosjektet er ”Norge”. Siden filmens første del skal spilles inn i Honningsvåg var det svært naturlig å arrangere det første stabsmøtet for nøkkelpersonell under festivalen. Her var det fokus på nettverksbygging, manusarbeid, leting etter locations og aktuelle samarbeidspartnere.
Daglig leder og produsent i Kautokeino Film, Andreas Ausland, er svært fornøyd med resultatene som har kommet etter 3 intense arbeidsdager i Honningsvåg. Det har virkelig gått over all forventning. I tillegg til å ha kommet et godt stykke videre på prosjektet ”Norge” , har det dukket opp 2 andre store prosjekter som kan spilles inn i Finnmark, forteller han. Slik kan det fort gå når man samler et knippe kreative og engasjerte filmarbeidere i Finnmark. I tillegg til Andreas og filmselskapets fotograf Ken Are Bongo og produsent Trond Sigvaldsen var også manusforfatter/skuespiller Zahid Ali, regisssør Sebastian Dalén og manuskonsulent Bjørn Olofsson på plass i ”Honeywood” for å jobbe med ”Norge”.
Zahid begynner etter hvert å bli ganske godt kjent med Nord-Norge. Han har sammen med Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen skrevet manuset til ”Hellfjord” som kommer på NRK i november, her spiller han også hovedrollen. Denne serien skulle egentlig spilles inn i Honningsvåg, men ble lagt til Filmcamp av økonomiske grunner. Zahid er en sann finnmarksentusiast og gleder seg til å gå i gang med innspilling i Honningsvåg. Under festivalen forteller han at det gikk mye tid til å arbeide med manuset. ”Norge” er en komedie. Det handler om en ung mann som for første gang i sitt liv skal reise fra Pakistan til Norge. Han skal gifte seg med en pakistansk jente som bor i Oslo. Hun er imidlertid ikke interessert i å være med på noe arrangert ekteskap, så da faren ber henne bestille billett til sin blivende ektemann finner hun på noe lurt. Hun bestiller en billett til Honningsvåg i stedet for. Det skal ikke bli lett for Zahids karakter, for når han ankommer verdens nordligste by tar noen politifolk feil av han og en kriminell mann de er på jakt etter. . Historiens utvikling er temmelig ellevill og tar oss igjennom Finnmark, Finland og Sverige. Så mulighetene for finske og svenske co-produsenter er store.
Regissør Sebastian gleder seg stort til å gå i gang med prosjektet i Finnmark. Han har tidligere regissert ”Tomme Tønner 1 og 2” og en av ”Hellfjord” episodene.
Det blir en hektisk tid for Kautokeino Film fremover. Totalbudsjettet for filmen ligger på ca 15 millioner, så nå gjelder det å fortsette arbeidet med finansieringen. Andreas er veldig glad for at Film i Finnmark støttet turen deres til Honningsvåg. Dette er et stort prosjekt som vil skape mange arbeidsplasser for filmarbeidere herfra. Jeg håper at Film i Finnmark videreføres. Det har vært en viktig støttespiller , som har hjulpet oss med å gjennomføre våre intensjoner, avslutter han.
2012-09-17 Stig Arne Hansen