www.filmifinnmark.no

Guro Saniola Bjerk

Saniola productions er tildelt 350.000 kr i produksjonstilskudd til kortfilmen Tran og fløtekarameller.

Kort historie om en internatskole i Finnmark. På dennne skolen har det gjennom årene bodd hundrevis av barn, nært i tid, men likevel fjernt, slik skolen nå ligger som en forfallen ruin. Sammensetningen av bilder, lyd og sitater fra barn som har bodd der, smelter sammen til en poetisk reise i tid, rom og tilstand. Minnene som formidles er basert på opplevelsene til en rekke tidligere beboere. Vi ser aldri noen av de som har bodd der, men hører stemmer på lydsporet. Regissørens mål er å lage en fabulerende og fortolkende fortelling om tidligere levd liv. En rekonstruksjon av noe som var.
Guro Saniola Bjerk er både produsent og regissør på prosjektet. Hun har tidligere hovedsakelig laget dokumentarfilm, den siste er Fjellfinnhuva, som ble mye debattert og diskutert.

- Tran og fløtekarameller kan bli et fint og annerledes kortfilmprosjekt som befinner seg i skjæringen mellom fiksjon og dokumentar. En poetisk formidling av minner, assosiasjoner og stemninger fra en gammel internatskole som i dag ligger som en spøkelsesaktig ruin, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.
Prosjektinformasjon

Produksjonsselskap: Saniola productions
Produsent: Guro Saniola Bjerk
Manuskript: Guro Saniola Bjerk
Regissør: Guro Saniola Bjerk
Totalbudsjett: 580.000 kroner
Tilskudd fra NFI: 350.000 kroner
Opptaksstart: februar/mars
Lengde: 8-10 min.
Kontaktinformasjon

Produsent Guro Saniola Bjerk
Tlf: 481 98 385
E-post: Ariane@maipo.no
2012-03-02 Stig Arne Hansen