www.filmifinnmark.no

Norsk Filminstitutt har gitt produksjonstilskudd!

To langfilmer, en kortfilm og en samproduksjon har fått produksjonstilskudd på ledermøtet i Norsk filminstitutt i dag.

Joachim Triers nye langfilm Oslo, 31. august får tilskudd på 6 550 000 kroner. Filmen produseres av Motlys med selskapene Don’t Look Now og Nimbus Film som co-produsenter. Som i Reprise skriver Joachim Trier og Eskil Vogt manuset til filmen, som skildrer et avgjørende døgn i hovedpersonen Anders’ liv.


Paradox AS får 10 060 000 kroner til en ny langfilm av regissør Hisham Zaman, som har høstet en lang rekke priser for novellefilmen Bawke. Filmen forteller om den unge kurdiske kvinnen Nermin, som flykter til Europa fra sitt eget arrangerte bryllup, og lillebroren Soran, som må reise for å hente henne hjem – eller på annet vis redde familiens ære. Tittelen på filmen er foreløpig ikke bestemt.


Regissør Jan Troell jobber nå med en langfilm basert på historien til den svenske motstandsmannen og redaktøren Torgny Segerstedt. Filmen Domen över död man blir produsert av svenske Filmlance, og har norske Maipo og Synnøve Hørsdal som co-produsent. Maipo får 1 500 000 kroner til samproduksjonen.


Kong Film får 1 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Fahruks mynt, som regisseres av Susanne Falkum Løvik. Produsent, regissør og manusforfatter har tidligere jobbet sammen gjennom kortfilmsamlingen 5 grøss. Gullpalmevinner Maria Ekerhovd produserer filmen.

For å lese mer om filmene sjekk: www.nfi.no
2010-06-24 Stig Arne Hansen