www.filmifinnmark.no

Nyhetsbrev fra Norsk Filminstitutt

Norsk Filminstitutt har sendt ut nyhetsbrev.
Søknadsfrist for tilskudd til pakkefinansiert produksjon av kinofilm:
I 2010 vil ordningen om forhåndstilskudd til pakkefinansiert produksjon av flere kinofilmer tre i kraft. Onsdag 28.april 2010 er søknadsfrist for tilskudd til pakkefinansiert produksjon av kinofilm. Det er viktig at søkerne leser de nye forskriftene som trådte i kraft fra 1.januar 2010. Søknaden leveres digitalt via nettsidene til Norsk filminstitutt innen kl.16.00 den 28.april. Ønskes mer informasjon kan en av produksjonsrådgiverne kontaktes.

Tilskudd til produksjons av kinofilm etter kunstnerisk vurdering 2011
På grunn av lengre finansieringsperioder og behov for lengre preproduksjon ønsker flere og flere produsenter en tidlig avklaring fra konsulentene om produksjoner som er planlagt med opptaksstart i 2011 med midler fra 2011-budsjettet. Tilskudd til disse prosjektene kan imidlertid ikke bli vedtatt før budsjettbehandlingen for 2011 er avklart. NFI ønsker likevel å kunne gi signaler på et tidligere stadium om hvilke prosjekter som vil prioriteres, og også gi de aktuelle produsentene en bekreftelse om at prosjektet vil bli anbefalt for tilskudd under forutsetning av at Stortinget bevilger tilstrekkelige midler.

Forskrift om føring av regnskap for audiovisuelle produksjoner.
Ny forskrift trådte i kraft den 9.mars 2010.

RÅFILM viser Fredrik Gerttens Bananas!
Forrige Råfilm-arrangement, premieren på Et vakkert liv under Eurodok, var godt besøkt, og filmen ble vist flere ganger på NRK i etterkant. Onsdag 14. april kl. 19.00 er det klart for en svensk norgespremiere på Cinematekets nye dokumentarfilmsatsing. "Filmen Dole & Co ikke vil at du skal se", sa en radiostasjon i USA om svenske Fredrik Gerttens dokumentar Bananas!. I denne oppsiktsvekkende og modige dokumentaren kaster Gertten nytt lys over den globale matpolitikken. Filmen skapte overskrifter i juni 2009, da Los Angeles Film Festival tok filmen ut av sitt konkurranseprogram etter press fra banangiganten Doles advokater. Rettsforhandlingene mellom Dole og filmskaperne pågår fremdeles. Bananas! forteller om den amerikanske advokaten Juan Dominguez, som arbeider med sin største sak noensinne. På oppdrag fra tolv bananarbeidere i Nicaragua havner han i en historisk rettssak med banangigantselskapet Dole Food Company. Dole anklages for bevisst å ha sterilisert sine arbeidere gjennom å ha brukt forbudte sprøytningsmidler. Det er duket for en rettslig strid der David kjemper mot Goliat. Bananas! har engasjert publikum på en rekke festivaler i vinter, blant annet filmfestivalen i Berlin.


For mer informasjon - sjekk vår link til Norsk Filminstitutt.
2010-04-08 Stig Arne Hansen