Du er her: Forside

"Fjellfinnhua" til kortfilmfestivalen i Grimstad

Fjellfinnhua skal vises fredag 17.juni kl. 17:00.
Guro S. Bjerk deltar også på debatten: "Sensur og selvsensur i norsk dokumentar".
En stoppeklokke skapte besvær for Håvard Bustnes’ Helsefabrikken da konsultentfirmaet Earnst & Young krevde nærbildet av den fjernet – og vant fram. Denne våren har det også vært kontroverser rundt NRKs gjentatte utsettelser av Guro S. Bjerks Fjellfinnehua, samt hvordan filmen til slutt ble regelrett sensurert i kanalens programoversikt.

Lider tv-kanalene under en overdreven angst for Pressens faglige utvalg? Og mangler de kompetanse til å vurdere dokumentarfilm som kunstnerisk verk? Eller er problemet at norske dokumentarister har et lettvint forhold til presseetikk og journalistiske arbeidsmetoder?

Dette blir satt i juridisk, politisk og historisk perspektiv når vi spør hvor utbredt sensur og selvsensur er i norsk dokumentarfilm. For er det slik at NRK og TV2 har vist en tiltagende tendens til å gripe inn i filmens final cut, eller er dette lite nytt under solen?

Vi går tett på filmene Stå på (1976), Fjellfinnhua (2010), Helsefabrikken (2010), Smaken av hund (2006) og Bowling for Columbine (2002).

Med: Bjørn Sørenssen, professor i filmvitenskap ved NTNU; filmskaperne Håvard Bustnes, Guro S. Bjerk og Sølve Skagen; XXX, NRK; Odd Isungset, tidligere redaktør i TV2 og Hans Marius Graasvold, jurist med ytringsfrihet som spesialområde. Seminaret ledes av Tonje Skar Reiersen, ukemagasinet Ny Tid.Powered by CustomPublish AS