Du er her: Forside

Filmturisme i fokus under Nordkapp Filmfestival

Torsdag 16. september arrangerer "Film i Finnmark" et seminar om filmturisme. Det vil bli et møte mellom filmskapere og næringsaktører under filmfestivalen i Nordkapp. Bakgrunnen for seminaret er at vi som næringsaktører ikke utnytter den mulighet som ligger i at det produseres film i Finnmark.
VG hadde onsdag 25 august to sider om film som næringsutvikler og fokus på filmturisme. Temaet er høyaktuelt.
I Hammerfest skal filmen ”Nåde” spilles inn i løpet av vinteren. Videre er det under planlegging et prosjekt med arbeidstittelen ”Sameland” hvor man bl.a vurderer Kautokeino som innspillingssted.
Representanter for disse filmene vil være tilstede på seminaret, og det vil bli mulighet for å drøfte ulike ideer og innspill i forhold til hvordan disse filmene kan øke vår attraktivitet.

Et praktisk eksempel fra Kristiansand; I forbindelse med den norske spillefilmen ”Johan barnevandrer” av Grete Salomonsen(Tidligere kjent for ”Camilla og Tyven” ble det laget et eget opplevelsessenter med filmen som tema og en tursti som fulgte filmens hovedkarakter Johans vandring.

I Tyskland har et firma spesialisert seg på filmturisme (www.film-tourism.com). Vi har invitert disse til Honningsvåg for å gi noen innspill. Foreløpig er det ikke klart hvorvidt de kan komme.

Hva er så filmturisme?
Filmturisme beskriver effektene som film og tv-produksjoner kan ha på våre reisebestemmelser, siden de inspirerer folk til å oppleve stedene de har sett på lerretet/skjermen ”firsthand”. Ikke bare er filmturisme et fantastisk verktøy for markedsføring av en destinasjon. Den presenterer også muligheten for ny produktutvikling som f.eks; turer til innspillingssteder, filmmuseum, utstillinger og temaer fra eksisterende turistattraksjoner med link til en film eller tv-serie.

Vi kommer tilbake med flere detaljer og opplysninger. Det vil bli påmelding til seminaret siden vi har begrenset plass. Her blir det først til mølla osv.

Powered by CustomPublish AS