Du er her: Forside

Nyheter fra filminstituttet!

2012-01-27
Sørfondet er et norsk filmfond for produksjon av film i land i Sør. Filmskapere fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og Midt-Østen kan søke toppfinansiering til filmproduksjon. Det er påkrevd å ha norsk samprodusent i prosjektet, og søknaden skal sendes av den norske samprodusenten. Første søknadsfrist er 15. februar. Retningslinjer og søknadsskjema er nå lagt ut på NFIs nettsider på norsk, engelsk og fransk, og på www.sorfond.com.
Fredag 27. januar åpner verdens største kortfilmfestival i Clermont-Ferrand i Frankrike. Oscarnominerte Tuba Atlantic konkurrerer om flere priser, mens fem norske filmer vises på marked. Kortfilmen Levis hest vises som skolevisning.
Investeringer innen film kan ha gunstige effekter både for turistindustrien, filmindustrien og for investorene. Film Commission Norway og Norsk filminstitutt inviterer 7. og 8. februar til konferanse på Lillehammer om temaet. Keynote speaker er forfatteren Ian Brodie fra New Zealand, som gjennom flere år har arbeidet tett på Sir Peter Jackson og Lord of The Rings-trilogien.
Stor interesse for workshop i forbindelse med "Lengsel etter nåtid"!

2012-01-27
Åtte filmarbeidere fra Finnmark har meldt seg på workshopen i forbindelse med filmprosjektet "Lengsel etter nåtid". Seminaret holder høy faglig kvalitet. Fagansvarlige:
-Knut Erik Jensen er regissør
-Knut Skoglund er produsent.
-Anna Bjørk er co-produsent og jobber med nedbrekk av manus
-Peter Bävman er filmens scenograf (production designer).
-Anders Bohman er fotograf .
-Stefan Henzc er leverandør av lys, kamera og griputstyr
-Runar Waag er construction manager

Workshopen arrangeres i samarbeid med Film i Finnmark

Workshop i Honningsvåg kommende helg!

2012-01-24

Workshop for filmarbeidere fra Finnmark, 28-29 januar i Honningsvåg.

I forbindelse med Knut Erik Jensens neste spillefilmprosjekt «Lengsel etter nåtid», vil det bli mulig å følge starten av en utviklingsprosess. Hovedprodusent Pomor Film og co-produsent Davaj Film i Luleå har mottatt utviklingstilskudd fra henholdsvis Norsk Filminstitutt ved Einar Egeland og Filmpool Nord development ved Sirel Pensaar. Sentrale personer i denne prosessen vil være til stede i Honningsvåg førstkommende helg.

Med utgangspunkt i manus og locationbefaring, vil vi berøre ulike deler av utviklingen av en spillefilm, direkte koblet til "Lengsel etter nåtid". I tillegg vil det bli lagt opp til å se en eller flere av Knut Eriks tidligere filmer.

Film i Finnmark dekker kostnadene knyttet til den enkelte filmarbeider som ønsker å delta på denne workshopen. Om interessen blir stor må man prioritere.
Frist for å melde seg på er torsdag 26.01.12. Ta kontakt med Stig Hansen: 92883799, eller Stig.Hansen@Nordkappnh.no

Hva: Workshop -28. – 29.januar
Sted: Honningsvåg
Målgruppe: Filmarbeidere i Finnmark
Start: Lørdag 28.01 kl 10 – Nordkapp Næringshage
Slutt: Søndag 29 – ettermiddag.

Fagansvarlige:
-Knut Erik Jensen er regissør
-Knut Skoglund er produsent.
-Anna Bjørk er co-produsent og jobber med nedbrekk av manus
-Peter Bävman er filmens scenograf (production designer).
-Anders Bohman er fotograf .
-Stefan Henzc er leverandør av lys, kamera og griputstyr
-Runar Waag er construction manager

TIF: Film 2.0 - et seminar for norsk film- og tv-bransje om transmedia

2012-01-05
Innovasjon Norge arrangerer i samarbeid med TIF og INTRO (Fond for kulturnæringen i Tromsø)et seminar de har kalt Film 2.0. De skriver følgende på plakaten;
Når historiene ikke er lineære,involverer man publikum i historier som er integrert i hverandre, og som fungerer på tvers av visningssteder og utstyr.Hvordan skaper man slike historier? Hvilke nye formater kommer? Hvordan skal vi finansiere prosjektene? Kom på seminar for å lære av de beste. Michel Rilhac er administrerende direktør i ARTE France Cinema. Han er en av de fremste kjennerne av transmedia i Europa, og en dreven foreleser. Han en en av mange interessante fagfolk du møter på seminaret. Vi ønsker deg velkommen, både fra privat og offentlig sektor. Der nysgjerrigheten råder, er det rom for alle.
Kristin Nikolaysen

Kristin har i regi av "Film i Finnmark" vært på studietur i Frankrike

2011-12-23
Kristin Nikolaysen fra Alta har deltatt på programmet som er kalt "Ryk og reis". I den forbindelse har hun vært i Frankrike. Les mer om hennes tur.
Vidar Hoel

Film i Finnmark inviterte bransjen til Filmkonvent 11 i Luleå

2011-12-09
Film i Finnmark er et prosjekt som satser på nettverksbygging, kunnskapsdeling og internasjonalisering for filmarbeiderne i fylket. Dette lå i bunnen da representanter fra filmbransjen i Finnmark dro til Luleå for å være med på Sveriges største filmpolitiske forum – Filmkonventet i Luleå. – La oss få anledning til å delta på flere slike arenaer og bygge flere nettverk, få nye erfaringer og mer inspirasjon, sier Linn Henriksen fra Alta som var med på turen.

binary-100146-93333

Nyheter fra Norsk Filminstitutt

2011-11-25
Tilskudd til Sjalusi, salt og kjærlighet
Regissørene Hanne Myren og Eirik Svensson har fått tilskudd til hver sine spillefilmer. Begge har kvinnelig hovedrolle og lages i nært samarbeid med skuespillerne. Tilskudd er også gitt til kortfilmen Salt.
Erfarne debutanters kveld på Blått Lerret
Blått Lerret presenterer både nye og gamle filmfjes onsdag 30. november, men felles for disse fire regissørene er at de alle er debutanter i hver sin sjanger
Innfører teksting av norske filmer
Kulturdepartementet innfører nå obligatorisk teksting av norske kinofilmer. Alle norske filmer som får statlig tilskudd etter 1. januar 2012 skal vises med tekst når de settes opp på kino.
Utstillingsåpning 1. desember: Norsk spillefilm 100 år
Den norske spillefilmen er hundre år! Bli med på å feire når kulturminister Anniken Huitfeldt åpner en stor jubileumsutstilling på Filmens Hus torsdag 1. desember kl. 17.00.
Kim Are

Ken Are Bongo har vært på workshop i Steadicam med støtte fra Film i Finnmark

2011-11-25
Kautokeino Film og Ken Are Bongo har satt fokus på bruk av Steadicam. Dette fordi en slik rigg vil gi flere ben å stå på. Blant annet skal TV-serien "Hjerterått" spilles inn i Kautokeino fra februar til påske. De skal benytte to Steadicam og Ken Are skal operere den ene riggen. Det er ikke mange operatører på denne riggen i nord og etterspørselen er voksende. Workshopen i Steadicam ble arrangert i Oxford i England i perioden 13-18 november. Kden Are Bongo uttaler til nettestedet til Film i Finnmark at han hadde stort utbytte av workshopen. De vurderer også muligheten til å holde egne kurs og workshops i framtiden.

Fortsatt ledige plasser på turen til Filmkonvent11!

2011-11-08
Det er fortsatt ledige plasser igjen på turen til Filmkonvent11 i Luleå sist i denne måneden. Alle interesserte bes ta kontakt med prosjektleder i Film i Finnmark, Stig Hansen, så snart som mulig.

Nyheter fra Filminstituttet

2011-11-08
Les mer om VIP-stipend til tre regissører, viktig melding til søkere, hovedpris til norsk kortfilm ved verdens største barnefilmfestival, vinneren av Kulturdepartementets Menneskerettspris for kortfilm 2011, nye krav ved søknad om midler fra Eurimages, ny bokutgivelse med oversikt over tilskuddsorganer i hele Europa, dokumentarundersøkelse, og norsk dominans i Tyskland.
Powered by CustomPublish AS