Du er her: Forside

Nyheter fra Norsk Filminstitutt

2012-06-01
Unik møteplass i Annecy! I tillegg til filmvisninger og konkurranse på verdens viktigste animasjonsfilmfestival arrangeres også Mifa hvor bransjen møtes for å markedsføre sine prosjekter og knytte internasjonale kontakter.

Nyheter fra filminstituttet

2012-05-18
Regissørene Arild Andresen, Vibeke Idsøe, Nils Gaup og Eva Dahr får hvert sitt stipend på 200.000 kroner fra Norsk filminstitutt.
Stipendet skal gi tid til fordypning og rom for eksperimentering knyttet til et prosjekt regissørene ønsker å realisere.

Nyheter fra Norsk Filminstitutt

2012-04-27
Ti regissører er denne uken tildelt tilskudd til filmprosjekter fra talentordningen Nye veier:
• to langfilmer
• fire dokumentarfilmer
• fire kortfilmer
Iram Haq og Solveig Melkeraaen er de to første regissørene som får tilskudd fra den nye ordningen Nye veier til lange filmer.
Sørfond skal bidra til at filmer fra land i sør kan realiseres.

I sin aller første tilskuddsrunde har Sørfond delt ut fire millioner kroner til syv filmer, etter stor interesse blant internasjonale filmskapere.

Sørfond er finansiert av UD og forvaltet av Norsk filminstitutt.

Guro_300x245

Åpningsfilm fra Guro S.Bjerk!

2012-04-27
Det meldes om en vellykket åpning av Den 16. Norske dokumentarfilmfestivalen i Volda - med åpningsfilm fra Finnmarksregissør Guro S. Bjerk! Nesten full sal, masse fliring og god stemning og bra respons!
NNFS har støttet Bjerks film.

Utjevningsforslag for balansert kjønnsrepresentasjon i norsk filmbransje

2012-03-22
I 2008 var 87 prosent av nøkkelposisjonene som regissør, manusforfatter og produsent besatt av menn. Nå har bransjerådet for film tatt initiativ til å utvikle forslag i en tiltakspakke som hele den norske filmbransjen kan stille seg bak.

Nyheter fra Norsk Filminstitutt

2012-03-02
Tildelinger til seks dokumentarfilmer, fire kortfilmer og ti spill
Guro Saniola Bjerk

Saniola productions er tildelt 350.000 kr i produksjonstilskudd til kortfilmen Tran og fløtekarameller.

2012-03-02
Kort historie om en internatskole i Finnmark. På dennne skolen har det gjennom årene bodd hundrevis av barn, nært i tid, men likevel fjernt, slik skolen nå ligger som en forfallen ruin. Sammensetningen av bilder, lyd og sitater fra barn som har bodd der, smelter sammen til en poetisk reise i tid, rom og tilstand. Minnene som formidles er basert på opplevelsene til en rekke tidligere beboere. Vi ser aldri noen av de som har bodd der, men hører stemmer på lydsporet. Regissørens mål er å lage en fabulerende og fortolkende fortelling om tidligere levd liv. En rekonstruksjon av noe som var.

Nyheter fra Norsk Filminstitutt

2012-02-27
Semaforfilm AS er tildelt 150.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Alenebarna. Linda Hellevik og Gunnbjørg Hage deler produsent- og regissørrollen for Semaforfilm. Filmens hovedperson er åtte år gamle Christ Mena, en enslig mindreårig flyktning fra Burma.
Piraya Film AS er tildelt 200.000 kroner i produksjonstilskudd til filmen TBP AFK. Filmen er en samproduksjon med svenske Nonami film som hovedprodusent, og norsk produsent er Torstein Grude. Filmen trekker opp dilemmaer rundt fildeling og rettigheter

Nyheter fra Norsk Filminstitutt

2012-02-03
Utviklingstilskudd til tre selskaper
Produksjonsselskapene Fantefilm, 4 ½ og Maipo har fått tilskudd til pakkefinansiert utvikling av flere kinofilmer. Det ble vedtatt 2. februar 2012
Nye vedtak om filmproduksjon
Det er nå mulig å søke om produksjonstilskudd til kinofilm etter kunstnerisk vurdering også etter opptaksstart. Samtidig heves godkjent administrasjonsgodtgjørelse
bilde-10

Workshopen godt mottatt!

2012-01-31
Filmarbeiderne som deltok på workshop sammen med Knut Erik Jensen var svært fornøyde med oppholdet i Honningsvåg. Bildet viser endel av deltakerne på befaringen inne på Sarnes. I tillegg til å gå gjennom manus, var de på befaring for å sjekke mulige innspillingssteder. De fikk også sett endel filmer av Knut Erik Jensen. Tilbakemeldingene er positive og deltakerne ønsker flere slike workshops.
Powered by CustomPublish AS